Jagody Goji.Ich właściwości i korzyści zdrowotne

Ponadto, aby uzyskać korzyści z samego owocu, powinniśmy naprawdę jeść w ogromnych ilościach?Dobrze więc, że kobiety w ciąży i dzieci nadal połykają te owoce w niewielkich ilościach.Często słyszysz o jagodach Goji, owocach azjatyckich, które wyróżniają się silnym działaniem przeciwzapalnym i przeciwutleniającym.Jagody Goji są owocami otrzymywanymi z rośliny, której naukowa nazwa brzmi Lycium Barbarum L. lub Lycium Chinese.Od pewnego czasu słyszymy o ogromnych korzyściach z jedzenia organicznych jagód Goji.Są one więc pomocne do odchudzania: oznacza to, że jeśli już diety, jagody Acai może pomóc, aby cię schudnąć, ale na własną rękę, nie mają one tak wiele innych korzyści, ale nie są wieczny Ojciec.Nawet najbardziej sceptyczny z nas nie może pozostać obojętny na naukowe demonstracje właściwości i korzyści jagód goji.

Przede wszystkim musimy wziąć pod uwagę fakt, że roślina Goji potrzebuje dużo światła i ciepła, aby mogła kwitnąć i owocować rygorystycznie, dlatego pozycja rośliny jest ważna.Dzieje się tak dlatego, że ich właściwości przeciwutleniające, między innymi, sprawiły, że stali się ciekawym sojusznikiem dla naszego zdrowia.Ale czy naprawdę wiemy, o co chodzi?Roślina nabierze typowego kształtu krzewu, a podczas kwitnienia zostanie pokryta małymi kwiatkami liliowymi, które po kilku latach zaczną produkować owoce.Ten wieloletni krzew osiąga wysokość około trzech metrów, ma wydłużone liście i fioletowe kwiaty; owoce, jak już wspomniano, są małymi mięsistymi jagodami i podłużną jaskrawoczerwoną lub pomarańczową barwę.Są również idealne do śniadania w połączeniu z mlekiem lub jogurtem.Do miksera wlać 3 łyżki czystego soku goji, jabłko w kawałkach i garść świeżych borówek (dodaj pół szklanki soku jabłkowego lub mleka sojowego, jeśli chcesz napój bardziej płynny).Jagody Goji, w przeciwieństwie do wielu innych zdrowych produktów, mają słodki smak z lekko gorzkim posmakiem.

Roślina Goji, aby lepiej rosnąć, preferuje piaszczystą i dobrze zdenerwowaną glebę.Pamiętaj, że kocha słońce i trzeba je podlewać, gdy widzisz, że gleba jest sucha?Po zakupieniu nasion, umieścić je kilka centymetrów pod ziemią i zamoczyć wodą, trzymać wazon z dala od bezpośredniego nasłonecznienia przez pierwsze 2/3 tygodni.Chociaż jest to niezwykle bogaty pokarm (ale nie cudowny?), pamiętajmy, że dostępne w handlu jagody Goji są w większości odwodnione lub sproszkowane.Inną cechą wyróżniającą jagody Goji jest obecność antocyjanów, specjalnej substancji przeciwdziałającej gromadzeniu się tkanki tłuszczowej, zwłaszcza w talii.Jagody Goji wchodzą w interakcję z różnymi lekami, dlatego przed rozpoczęciem ich przyjmowania należy zasięgnąć porady lekarza lub farmaceuty.Pierwszym zachodnim dokumentem, który udało mi się odnaleźć i który nawiązuje do rośliny Goji, jest plamisty gatunek napisany przez Linnaeusa w 1753 r. (źródło: Narodowe Muzeum Historii).

Ponadto cynk, kadm, kadm, srebro i miedź stanowią konkurencję dla tych samych miejsc absorpcji w jelicie cienkim.Eksperci są świadomi, że wielu mężczyzn cierpi na otyłość? android, choroba, w której tłuszcz gromadzi się na ścianach naczyń krwionośnych i narządów witalnych.Zawierają one fitosterole, likopen i potas, które są aktywnymi składnikami, które oprócz walki z krążeniem wolnych rodników, działają alkalizująco regulując poziom glukozy we krwi.Jakie są najczęstsze działania niepożądane po zażyciu jagód goji?W tradycyjnej medycynie chińskiej zaleca się przygotowanie infuzji jagód Goji.Pomyśl o jagodach na szybkie przekąski, poczujesz się dłużej satyrycznie.W naturze zeaksantyna bardzo skutecznie absorbuje promieniowanie słoneczne, które może zakłócać proces fotosyntezy, powodując uszkodzenia roślin, które są całkowicie podobne do palnika lub do braku wody.

AcaiBerry900

Zamów dzisiaj i otrzymaj darmową wysyłkę i gwarancję satysfakcji.

50% Tylko dziś!

Be the first to comment on "Jagody Goji.Ich właściwości i korzyści zdrowotne"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*